Od uprawy do potrawy

dsc_1158

Nowy program edukacyjny Tesco Polska „Od uprawy do potrawy” zaprasza uczniów szkół podstawowych na niezwykłą przygodę i poznanie zdrowego odżywiania od nowej strony. Program opierać się będzie o „Ekspedycje Smaków” – wycieczki edukacyjne do miejsc, w których każdy podejmuje decyzje o swoim odżywianiu, wrzucając do koszyka określone produkty – czyli sklepów. Najmłodsi będą mogli odkryć nowe smaki, złamać szyfry etykiet i prześledzić proces produkcji od uprawy do potrawy. W sumie już po raz drugi blisko 70 sklepów Tesco w całej Polsce od września stanie otworem dla młodych odkrywców i specjalnie dla nich zamieni się w prawdziwy poligon doświadczalny.

Nowe podejście do nauki o zdrowym żywieniu
Kilkadziesiąt sklepów Tesco w całej Polsce od września stanie otworem dla młodych odkrywców. Zamiast pozwania teorii dzieci będą samodzielnie odkrywać, badać i wyciągać własne wnioski. Będą próbować nowych smaków i łamać szyfry etykiet. Program będzie trwać cały rok szkolny, czyli do czerwca 2018 roku. Jeśli znacie szkoły podstawowe, które chętnie wzięłyby udział w programie, skierujcie je na stronę www.oduprawydopotrawy.pl, gdzie podane są wszystkie szczegółowe informacje o zgłoszeniach.
Jeśli Wasz sklep nie uczestniczy w tej edycji programu, ale chcielibyście i Wy coś zaproponować lokalnym szkołom, zgłoście się do Katarzyny Bąk (adres: kbak12@pl.tesco-europe.com).