Od uprawy do potrawy

Program edukacyjny Tesco Polska „Od uprawy do potrawy” zaprasza uczniów szkół podstawowych na niezwykłą przygodę i poznanie zdrowego odżywiania od nowej strony. Program opiera się o „Ekspedycje Smaków” – wycieczki edukacyjne do miejsc, w których każdy podejmuje decyzje o swoim odżywianiu, wrzucając do koszyka określone produkty, czyli do sklepów. Najmłodsi mogli odkryć nowe smaki, złamać szyfry etykiet i prześledzić proces produkcji od uprawy do potrawy.

Nowe podejście do nauki o zdrowym żywieniu
Kilkadziesiąt sklepów Tesco w całej Polsce od września stało otworem dla młodych odkrywców. Zamiast poznawania teorii dzieci samodzielnie odkrywały, badały i wyciągały własne wnioski. Próbowały również nowych smaków i łamały szyfry etykiet. Program realizowany był już po raz trzeci, a jego pierwsza edycja odbyła się w 2016 roku.