Tesco – lider niemarnowania żywności

17/03/2021

W 2. tygodniu w procesie przekazywania nadwyżek żywności do Banków Żywności i organizacji charytatywnych uczestniczyły 232 sklepy. Uratowaliśmy 43% żywności ze wszystkich strat, zaś dla zwierząt przekazaliśmy ponad 1 000 kilogramów żywności z 11 sklepów.

Najlepsze sklepy w % wartości ratowanej żywności:
– CHM+ Stalowa Wola – 84%
– CHM Brzeg Dolny– 92%
– SM Pułtusk – 96%

Najlepszy makroregion:
– Region 1 – Jolanta Makaj – 49% uratowanej żywności
W tym makroregionie najlepsi:
• Region 1.2 – Monika Marszałek – 51% uratowanej żywności
• Region 1.3 – Robert Prokopiuk – 51% uratowanej żywności
Najlepszy region w PL:
– Region 3.1 – Tomasz Gębczyński – 60% uratowanej żywności

Zachęcamy kolejne sklepy do dołączenia do naszej walki z niemarnowaniem żywności! 😉 Aktualną mapę znajdziecie tutaj.