Łatwe szaszłyki na kolację

26/10/2020

Trwa 5. edycja programu „Od uprawy do potrawy”, w ramach której dzieci w klasach 0-4 uczą się, jak zdrowo się odżywiać i nie marnować żywności. W książeczce edukacyjnej, którą stworzyliśmy na potrzeby programu, można znaleźć wiele inspirujących przepisów na łatwych i szybkie w przygotowaniu potrawy, także z wykorzystaniem resztek żywności. Dziś proponujemy Wam ciekawy pomysł na kolację! Kto by nie chciał zjeść kolorowych szaszłyków z kremowym twarożkiem, których smak przywołuje wspomnienie lata? 😉

Wieczorami często mamy niewiele czasu i jesteśmy zbyt zmęczeni, żeby przygotowywać skomplikowane dania. W takich momentach świetnie sprawdzają się łatwe i szybkie w przygotowaniu dania z książeczki edukacyjnej „Od uprawy do potrawy”. Koledzy i koleżanki, prezentujemy Wam przepis na kolorowe szaszłyki z kremowym twarożkiem. Brzmi pysznie, prawda? 😉 Możecie wykorzystać ten przepis do wspólnego gotowania z dziećmi. Zachęcamy także do skorzystania z naszych poprzednich przepisów na śniadanie, obiad i przekąskę!

Dołączcie do nas!
Właśnie trwa 5. edycja programu „Od uprawy do potrawy”. W poprzedniej odsłonie programu wzięło udział aż 7 000 dzieci! Możecie zachęcić znajomych nauczycieli do dołączenia do naszej inicjatywy i założenia w szkole Klubu Niemarnowania oraz wzięcia udziału w konkursie na piosenkę o niemarnowaniu. Najlepszą zaśpiewa Majka Jeżowska, a laureaci otrzymają bon Tesco na nawet 3 000 zł i notesy dla dzieci o wartości 260 zł. Możecie też skorzystać ze specjalnych, edukacyjnych pomysłów na zabawy z dziećmi ze strony programu. Super zabawa i niemarnowanie? To możliwe! 😉