Ostatni dzwonek na… spierniczenie Świąt!

11/12/2019

Pieczenie piernika to nieodłączny element Bożego Narodzenia. Zapach świątecznego ciasta zachęca do ozdabiania choinki i wypatrywania śniegu, a także pierwszej gwiazdki za oknem. Jeśli zrobienie pierników wydaje Wam się zbyt dużym wyzwaniem, mamy dla Was łatwy i sprawdzony przepis!

Ciasto, które nie chce się wyrabiać i ciągle się klei, cała kuchnia w mące i nieustanne krążenie między stolnicą i piekarnikiem. Walka z czasem, aby nic się nie przypaliło. Po upieczeniu twarde, nie dające się ugryźć pierniczki. Brzmi jak najgorszy koszmar, prawda? Mamy na to sposób! Zajrzyjcie tutaj, skorzystajcie z naszego przepisu oraz kilku ważnych wskazówek i upieczcie smaczne, zdrowe i rumiane pierniczki.

Czy wiesz, że…?
Ciasto piernikowe ma tę wspaniałą właściwość, że nie traci z czasem swej jakości ani smaku? Wręcz przeciwnie – staje się jeszcze smaczniejsze. Dlaczego? To zasługa miodu, który działa jak środek konserwujący. Użyjcie go, aby Wasze ciastka cieszyły podniebienia Waszych bliskich przez całe Święta!