Tyle żywności uratowaliśmy!

24/09/2019

W ramach walki z niemarnowaniem żywności mierzymy osiągane przez nas rezultaty i na bieżąco sprawdzamy, jaką ilość nadwyżek przekazują poszczególne sklepy, które lokalizacje dołączają do programu przekazywania żywności, gdzie mamy sukcesy, a gdzie potrzebne jest wsparcie. Poznajcie najnowsze wyniki!

Które sklepy były liderami w tym obszarze w ubiegłym tygodniu?

Najlepsze sklepy w % wartości ratowanej żywności:
– HM Ostrołęka – 83%
– SM Nasielsk – 85%
– CHM Grójec 79%

Najlepsze regiony:
– HM/CHM – Jolanta Makaj, region 06 (47% uratowanej żywności)
– SM – Radosław Słomczewski, Sławomir Krajewski, region 1.5 (49% uratowanej żywności)

W ubiegłym tygodniu uratowaliśmy ponad 57,4 tony żywności, z czego można przygotować 136 tys. posiłków! Jest to 29% uratowanej żywności z całości strat. Dziękujemy za wszystko, co robicie, by walczyć z marnowaniem żywności, a także zachęcamy kolejne sklepy do dołączenia do naszej inicjatywy.