Razem przeciw marnowaniu żywności

11/09/2019

Jako jeden z największych dystrybutorów żywności mamy ważną rolę do odegrania w globalnej walce z jej marnowaniem. A robimy to m.in. przekazując nadwyżki żywności ze sklepów, o czym Was informujemy. Które były najlepsze w zeszłym tygodniu? Sprawdźcie. 

Uratowaliśmy ponad 60 ton żywności, co pozwala na przygotowanie  129 tysięcy posiłków. To jest 27% uratowanej żywności z całości strat.

Najlepsze sklepy w % wartości ratowanej żywności:
– HM Ostrołęka 70%
– SM Bielsko-Biała 1k 87%
– CHM Grójec 78%

Najlepsze regiony:
– HM/CHM – Jolanta Makaj, region 06 – 41 % uratowanej żywności
– SM – Radosław Słomczewski, Sławomir Krajewski, region 1.5 – 50 % uratowanej żywności

Więcej informacji znajdziecie tutaj.